Hoe de Live Caption van Google Chrome in of uitschakelen?

Of u het nu eens of oneens bent, Google Chrome is een populaire en zeer veilige browser. Het heeft ingebouwde beschermings en bruikbaarheidsfuncties die u helpen het meeste uit uw internetsurfen te halen. Voor iedereen die niet bekend is met de Live Captions, hier is een klein feitje. Live Caption is een adaptieve functie die audiovisuele inhoud identificeert die op de website wordt afgespeeld en deze onmiddellijk ondertitelt. Deze tool is erg handig voor mensen die slechthorend zijn.

 

Live bijschriften worden automatisch gegenereerd in een klein vakje onder aan het venster, of u nu sociale-mediasites doorbladert, naar podcasts luistert of YouTube-clips bekijkt. U kunt Live Captions snel in- of uitschakelen in de Chrome-voorkeuren als u niet houdt van de threads, letters en bijschriften die overal in uw venster kruipen.

 

Voor hulp bij het toepassen van de procedure belt u de klantenservice via Google Bellen telefoonnummer of u kunt ook onderstaand artikel gebruiken om de live ondertiteling uit te schakelen.

  • Start Google Chrome.
  • Om rechtstreeks naar het scherm Toegankelijkheidsinstellingen in Google Chrome te gaan, typt u het volgende in de URL-balk chrome:/settings/accessibility.
  • Zet de "Live Caption"schakelaar in de aan-stand om deze te activeren.
  • Laten we een snelle test uitvoeren om er zeker van te zijn dat deze functie in uw browser is ingeschakeld.
  • Open een pagina met een ingesloten video op de achtergrond. Als je in de tussentijd niets meer weet, kun je naar YouTube gaan.
  • Speel een video af en wacht tot het wonder gebeurt. Er verschijnt een klein overlayvenster onder aan het scherm met realtime bijschriften voor het materiaal.
  • U kunt dit bovenste deelvenster ook schuiven en plakken op elke gewenste locatie. Bovendien kunt u de tekenstijl en -grootte wijzigen onder de toegankelijkheidsopties van Chrome.
  • Voor degenen die moeite hebben met luisteren, kan Live Captions heel nuttig zijn. Mensen kunnen gemakkelijk de koppen van alle audiovisuele media op elke site lezen. Als de ondertitels die over het venster zweven u echter irriteren, kunt u ze eenvoudig uitschakelen in de instellingen van Chrome.
  • Om Live Captions in Google Chrome uit te schakelen, gaat u naar chrome: /settings/accessibility en typt u de volgende URL in de adresbalk: chrome: /settings/accessibility. Zet de Live Caption-schakelaar UIT om deze uit te schakelen.

 

Afsluiten:

U kunt de live ondertiteling in uw Chrome-browser in- of uitschakelen door de hierboven beschreven stappen te volgen. Als u echter problemen blijft houden, neem dan contact op met Google Account Herstellen voor onmiddellijke hulp.

Comments

Popular posts from this blog

Gids voor het offline gebruiken van uw Google Chrome Book in eenvoudige stappen

Directe stappen voor het instellen van uw start pagina in Google